شما اینجا هستید

آلو

پیغام خطا

  • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line ۶۸۸ of /home/iraniane/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line ۶۹۱ of /home/iraniane/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line ۶۹۲ of /home/iraniane/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line ۶۹۳ of /home/iraniane/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line ۶۹۶ of /home/iraniane/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_environment_initialize() (line ۶۹۸ of /home/iraniane/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line ۳۰۰ of /home/iraniane/public_html/sites/default/settings.php).
  • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line ۳۰۱ of /home/iraniane/public_html/sites/default/settings.php).
  • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line ۳۰۹ of /home/iraniane/public_html/sites/default/settings.php).
  • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in include_once() (line ۳۱۶ of /home/iraniane/public_html/sites/default/settings.php).
  • Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in drupal_settings_initialize() (line ۷۹۲ of /home/iraniane/public_html/includes/bootstrap.inc).

آلو

اگر آلو بصورت تازه و از درخت مصرف شود خوشمزه تر است اما به صورت خشک شده نيز خوراک مختصر خوبي محسوب میشود. اثر فيبر اين ميوه در بدن انسان که از ديربازشناخته شده به علت وجود ماده اي در پوست آلو است که مسئول اين عملکرد است.اگر پوست آلو راجدا کنيد تاثير اين فيبراز بين میرود اما همچنان تامين کننده مواد غذايي است.

قبلاً آلوها مثل کشمش ، روي درخت و در نور خورشيد خشک میشدند اما اکنون آنها را در تونل هوا که با گاز گرم میشود خشک میکنند تا آنها ظاهري هماهنگ داشته باشند. آلوهائيکه براي خشک کردن چيده میشوند نسبت به آنهايي که براي مصرف تازه يا کمپوت برداشت میشوند رسيده تر هستند. 

آلوها به دو گروه اصلي تقسيم میشوند:آلوي ژاپني و اروپايي يا آلوي مخصوص خشک کردن. آلوي ژاپني بصورت تازه ، کمپوت ، مربا يا داخل ژله مصرف میشود . آلوي اروپايي را خشکي مینامند چون آنها را میتوان بدون خارج کردن هسته خشک نمود.در واقع مردم بيشتر اين نوع آلو را بصورت خشک شده میبينند.البته آلوي اروپايي را میتوان به شکل تازه يا درون غذا مصرف کرد.تقريباً ۹۰ درصد آلوي مصرفي آمريکا در کاليفرنيا کشت میشوند که بيشتر آنها در دره San Joaquin پرورش میيابند.ودازده گونه ژاپني سه چهارم توليد آلوي کاليفرنيا را تشکيل میدهد. آلو همچنين در واشنگتن ، آيداهو ، ميشيگان و نيويورک بعمل میآيد.

بجز آمريکا ، کشور شيلي عمده توليد کننده گونه هاي ژاپني و اروپايي آلو است.درصد زيادي از محصول آنها به آمريکا صادر میگردد.کشورهاي ديگر توليدکننده آلو عبارتند از آلمان ، ترکيه و ژاپن.

آلوهاي اروپايي ( خشکي) هميشه هسته جدا هستند يعني گوشت ميوه به هسته نچسبيده همچنين رنگ آنها هميشه آبي يا ارغواني است.

انتخاب و گزينش

هنگام انتخاب آلو به دنبال انواعي باشيد که رنگ خوبي از گونه خود را داشته و قدري سفت هستند اما آلوهايي که در مقابل فشاري اندک ، کمي اثر نشان میدهند نيز خوب میباشند.از آلوهايي که هنگام فشردن خيلي سفت يا خيلي شل هستند ، رنگشان خوب نيست يا پوستي چروک ، کبود يا شکسته دارند اجتناب کنيد.بهترين زمان چيدن آنها هنگام بلوغ است اما زمانيکه کاملاً نرسيده اند.

آنها را تا قبل از رسيدن کامل و آماده شدن براي خوردن در دماي اطاق ( بين ۵۱ تا ۷۷درجه فارنهايت) نگهداري کنيد. براي افزايش فرآيند رسيده هنگام آوردن آلو به خانه آنها را ميوه هاي توليد کننده گاز اتيلن ازقبيل موز ، سيب يا گلابي درون پاکتهاي کاغذي قراردهيد.آلوها زماني کاملاً رسيده اند و آماده خوردن هستند که بوي خوش آنها ساطع شود و زير فشار کم انگشتان نرم باشند.هنگام رسيدن آنها را در يخچال نگهداري کنيد اما دور از ميوه هاي توليد کننده اتيلن باشند در اين صورت آلوها بيش از حد پخته نمي شوند.

 

آماده سازي

براي جدا کردن هسته در انواع هسته جدا شکاف ميوه را تا رسيدن به هسته برش دهيد سپس دو نيمه را در جهتهاي مختلف بپيچانيد. بعد میتوان هسته را به آساني درآورد.گوشت انواع هسته دار به هسته چسبيده لذا بهتر است اين آلوها را از پوست تا هسته قطعه قطعه کرد.پوست آلو را میتوان به آساني جدا کرد براي اين کار بايد مدت ۳۰ ثانيه آنرا جوشاند سپس فوراً در آب يخ قرار داد. پوست آلو را میتوان با همان روشي که در مورد گوجه فرنگي انجام میشود جدا نمود.اگرچه آلو را بيشتر بصورت تازه مصرف میکنند نمک زده و پخته آنها بعنوان مخلفات غذا مورد استفاده است. استفاده از آنها در مربا ، ترشي ، سس و سوپ بسيار لذيذ است. آشپزها آلو را اغلب با دارچين ، جوز ، ليمو و پرتقال مصرف میکنند.

پيشنهاد   Toni

به ياد داشته باشيد يک آلو خشک شده هميشه يک آلو است اما يک آلو را نمي توان هميشه خشک کرد.

گونه هاي ژاپني

دوازده گونه عمده از آلوي ژاپني وجود داردکه تقريباً ۷۰ درصد کل آلوي توليدي آمريکا را تشکيل میدهند. Red Beautyو Black Beauty دوتا از ابتدايي ترين گونه ها میباشند. گونه هاي معروف ديگر عبارتند از The Santa Rosa, Queen Rosa, Casselman, Black Amber,

 آلويRed beauty  وقتي کاملاً رسيده است پوستي سياه – ارغواني خواهد داشت و زير فشار کم انگشتان دست ، نرم است.طعم آنها شيرين و بسيار آبدارند ؛ پوستشان قدري ترش است.

آلوهاي Black Beauty از نظر شکل و اندازه نظير گونه قبلي است اما پوستشان تيره تر و سياه مايل به ارغواني هستند.

آلوي Santa Rosa محبوب ترين آلو در کاليفرنيا و آريزونا محسوب میشود و داراي طعمي تند و آبدار است.پوست آنها ارغواني مايل به قرمز است و گوشتشان کهربايي با سايه اي از قرمزاست.

آلوي Queen Rosa از نظر بخشهاي خارجي شباهت بسيار زيادي به Santa Rosa دارد بجز رنگ زرد مايل به سبز آن در قسمت بالا نزديک ساقه. گوشت کهربايي و آبدار آن وقتي میرسد تند میگردد.
گونه Casselman خوشمزه ترين آلوي آخر فصل است.رنگ پوست آنها قرمر زوشن است و گوشت آن کهربايي تيره است که داراي طعمي بسيار شيرين و گوشتدار است.

گونه Black Amber بسيار درشت ، زيبا و سياه رنگ است که بيشتر براي تهيه سسها ، کيکها و دسر pudding بکار میرود.

گونه Angelino آلويي درشت و ارغواني رنگ و بسيار شيرين با گوشتي زرد است.اين گونه بسيار تطبيق پذير بوده و براي کيک ، مربا و سس مناسب است. اين نوع آلو درصورتيکه به شکل تازه خورده شود نيز بسيار لذيذ است.

گونه Simka بسيار درشت و قلب مانند و ارغواني رنگ است داراي بوي بسيار خوش و گوشتي طلايي است.

گونه Laroda آلويي است ارغواني تيره مشابه Santa Rosa اما بزرگتر از آن که ۵ تا۶ هفته ديرتر از آن برداشت میشود.يکي از بهترين انواع آلوي تازه است که بسيار آبدار است.

آلوي El Dorado پوست قرمز روشن تا مايل به صورتي با بخشهايي ارغواني دارد. داراي گوشت ارغواني و خوش عطر است. اين آلو در غذا همچنان سفت باقي میماند که اين خاصيت آنرا براي کنسرو مناسب کرده است.

گونه Friar يا پوستش آبي تيره و يا سياه مايل به ارغواني است و گوشت آن ارغواني رنگ است.وقتي اين نوع آلو میرسد بسيار شيرين میگردد.

پوست آلوي Kelsey سبز است که هنگام رسيدن به رنگ زرد با قسمتهاي قرمز تبديل میشود. اين آلوي درشت و معطر هنگام بلوغ عطر بسيار خوبي دارد.

گونه هاي اروپايي

آلوي ايتاليايي که در واشنگتن رشد میکند معروف ترين گونه آلوي اروپايي محسوب میشود.وقتي اين آلو میرسد رنگ آن از آبي مايل به قرمز به آبي – ارغواني با گلهاي سفيد تغيير میکند.اين آلوي سفت در تهيه غذا و کنسرو کاربرد دارد.

آلوي Stanleys آبي – سياه داراي گوشتي سفت و زرد مايل به سبز است.

Blufre(Blue Free) شبيه Stanleys اما کمي است.

Damsons آلوهايي کوچک و آبي با طعمي عالي هستند .آنها بيشتر در کنسور بکار میروند.

گونه هاي پيوندي

Plumcot پيوندي است خوشمزه بين آلو و زردآلو.اين گونه سرخ رنگ داراي گوشتي قرمزاست اين پيوند که بهترين نوع دوميوه را شامل میشود داراي تعادل شکر و اسيد است که نتيجه آن توليد ميوه اي شبيرين تراز آلو و زردآلواست.

صد گرم آلو ۱۶ گرمکربوهيدرات،۴/۰ گرمپروتئينو ۶۵ کالريدارد.بعلاوه در صد گرم آلو ۲۵۰ واحد ويتامينA، ۰۷/۰ ميلي گرم تيامين، ۰۴/۰ ميلي گرم ريبوفلاوين، ۶ ميلي گرم اسيداسکوربيک،۷/۰ ميلي گرم آلفاتو کوفرول، ۲ ميلي گرم سديم، ۱۶۷ ميليگرم پتاسيم، ۱۳ ميلي گرم کلسيم، ۱۳ ميلي گرم منيزيم، ۴/۰ ميلي گرم آهن، ۱/۰ ميلي گرم مس، ۲۳ ميلي گرم فسفر و ۵ ميلي گرم گوگرد وجود دارد. وجود اسيد سيتريک،

 اسيد سوکسينيک، اسيد ساليسيليک و اسيد ماليک و نيز کلسيم، فسفر،ويتاميني B۱,A,B۲ نياسين و ويتامين C آن را به صورت ميوهاي با ارزش در آورده که هم ميوه تازه و هم خشک آن در رژيم غذايي ضرورت دارد. آلو مدر، ملين و مفيد براي مبتلايان به بيماري رماتيسم و نقرس است. در واقع آلوي خشک را بايد يکي از بهترين داروهاي ضد يبوست به شمار آورد که عوارض داروهاي ملين و ضد يبوست را نيز ندارد. خيسانده آلوي خشک به مدت يک شب در آب در رفع يبوست و صفرا بسيار موثر است و علم دفع را منظم ميکند. بايد توجه داشت که مغز هسته آلو اسيد سيانيدريک دارد و از اين رو ميتواند خطرناک باشد. همچنين جوانه هايدرخت آلو نيز گلوکوزيد مولداسيدسيانيدريک دارد.

irani
تعداد مشاهدات مطلب: 
۳۰۱۱